De verschillen tussen de wereldwonderen

Op het internet kom je vaak veel verschillende lijsten tegen over de wereldwonderen. Hoe komt dit? De reden hierachter is dat er 3 verschillende soorten wereldwonderen zijn. Moderne-, natuur-, en klassieke wereldwonderen. 

Lees verder om de verschillen te ontdekken.

Moderne wereldwonderen

Deze wereldwonderen zijn verkozen door de website new7wonders. De plekken zijn mede dankzij de indrukwekkende geschiedenis van onze voorvaderen tot stand gekomen. De wereldwonderen liggen erg verspreid over de contineten.

Een van de bekendste moderne wereldwonder is het Colosseum in Rome. Tegenwoordig is het niet meer voorstellen hoe deze 2000 jaar geleden is gebouwd zonder de gereedschappen die er nu zijn. 

Hetzelfde geldt voor Machu Picchu in Peru. Dit is een stad die in het jaar 1440 is gebouwd. Maar tot 1911 verborgen is gebleven voor de rest van de mensheid. Het is verborgen gebleven door de ingewikkelde ligging in het Andesgebergte. 

Natuur wereldwonderen 

Naast dat de mens verschillende prachtige bouwwerken heeft neergezet, heeft de natuur ook hard gewerkt. In 2007 werden de moderne bouwwerken verkozen, daarna konden de natuurlijke wonderen niet achterblijven. Er werd in 2011 dan ook een gestemd op de natuurwonderen. Ook deze lijst werd samengesteld door de New7Wonders. 

Maar ook de Iguazú-watervallen in Argentinië staan op de lijst. Hier valt onder andere de bekendste waterval onder, de Garaganta do Diablo. 

Op de lijst staan onder andere het amazoneregenwoud en -rivier. Dit is het grootste regenwoud ter wereld en ligt dan ook verspreid over 9 landen. 

Klassieke wereldwonderen

Deze wereldwonderen zijn al lang favoriet onder de mens. In de hellenistische en Romeinse wereld werd er al over geschreven. Het worden gezien als wonderen door de technische hoogstandjes, de afmetingen en weelderigheid. De lijst zou bedacht zijn door de Griek Antipater van Sidon in 140 v.Chr. 

Tegenwoordig is het enige wereldwonder dat nog bestaat uit deze lijst is de Piramide van Cheops in Egypte. Egyptologen vermoeden dat deze Pyramide is gebouwd als grafmonument voor de farao Cheopos, die regeerde van 2589 tot 2566 v.Chr. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *