Kritiek op het stemmen

Buiten de Piramide van Cheops, bestaat geen één klassieke wereldwonder meer. Daarom werd in 2006 het initiatief genomen, om te stemmen op nieuwe wereldwonderen. Via de site new7wonders kon men stemmen. In 2007 werden de uitslag bekend gemaakt. 

Egypte

Echter was hiervan uit Egypte veel kritiek op. Dit land vond het namelijk een schande dat de piramides moeten strijden om een plek op de lijst. Aangezien dit al als een wereldwonder werd beschouwd. De organisator, Weber, was dan ook niet welkom in Egypte. Om de piramides te tonen. Gedurende de stemming leek de zorg dat de piramide niet op de lijst kwam onnodig. De piramide stonden namelijk hoog in de peilingen. Echter hebben ze uiteindelijk de top 7 niet weten te behalen. 

Verkiezingsomstandigheden

Maar ook de verkiezingsomstandigheden leidde tot kritiek. Zo was het alleen mogelijk om online of telefonisch te stemmen. Waarbij met telefonisch stemmen, kosten in rekening werden gebracht. Echter had in die tijd ook niet iedereen de mogelijkheid om op deze manieren te stemmen, door een technologische kloof in de wereld. Ook werden er in verschillende landen campagnes gevoerd door ministeries van toerisme, politici of zakenmensen, om mensen op te roepen voor een bepaald gebouw te stemmen. Echter kon men ook onbeperkt stemmen. Bij elkaar waren dit dan ook niet de meest betrouwbare omstandigheden.

Natuur wereldwonderen

Er kon ook gestemd worden op de natuur wereldwonderen. Deze campagne liep 4 jaar, van 2007 tot november 2011. Gedurende deze jaren werd er een New7wonders world tour georganiseerd. Tijdens deze tour werd er naar elke finalist gereisd, om de kiezer de plekken te tonen. Maar ook nu was er kritiek, op de stemming. Zo was er de Indonesische vice minister van Toerisme die beweerde dat New7Wonders gebruik maakte van stiekeme tactieken. Volgens hem dreigde ze namelijk dat het Komodo National Park zal worden verwijderd. Als de Indonesië weigerde om een verklaring te geven tijdens de ceremonie. Echter werd deze beschuldiging nooit bevestigd.     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *