Waarom moet je echt de wereldwonderen zien?

De meeste reisfanaten hebben wel plekken die ze echt eens willen bezoeken. Vaak staat daar een wereldwonder ook bij. Onze wereld kent veel geschiedenis. Veel van deze geschiedenis is ondertussen verdwenen en is alleen nog maar te vinden in de boeken. Echter zijn er ook nog veel verschillende plekken waar je deze mooie geschiedenis kunt aanschouwen. De 7 wereldwonderen zijn dat onder andere ook. Waarom zijn er dan maar 7 wereldwonderen, als er nog zoveel meer plekken zijn? Dit komt omdat voor de Grieken het getal zeven een magische betekenis had en totaliteit uitdrukte. 

Maar waarom moet je deze bezienswaardigheden dan bezoeken? Dit komt omdat achter elke bezienswaardigheid een rijke historie, unieke feitjes en bijzondere verhalen schuilt. 

Zo is er een leuk feitje over Chitzen Itza. Deze plek staat namelijk bekend om het maken van ongewone geluiden en echo’s. Het schijnt zelfs dat als je klapt aan de onderkant van de Kukulcan pyramide, het geluid van een zeldzame Mayaanse vogel klinkt. Experts bestuderen of de tempel met opzet zo gebouwd is. Deze vogel als een goddelijk werd gezien. Maar uit dit onderzoek is nog niks gebleken. 

Maar ook de Chinese muur heeft veel verschillende feitjes. Zo duurde de bouw van de muur maar liefst 1800 jaar. Maar is het wel echt een lange muur? Je zou misschien denken van wel, maar niks is minder waar. De muur is niet echt een geheel, je kan dat ook niet helemaal van het begin- naar het eindpunt lopen. China staat natuurlijk ook bekent om rijst dit werd tot grote verbazing ook gebruikt als bouwmateriaal. Mede daardoor is de muur vandaag de dag nog steeds zo sterk. 

Kortom zijn de wereldwonderen het echt waard om te bezoeken. Door deze bezienswaardigheden beleef je de geschiedenis opnieuw. En leer je veel over de (oude)cultuur van de landen, maar ook de verhalen erachter zijn erg interessant. Daarnaast is het ook heel cool om te vertellen dat je ze allemaal hebt gezien, toch? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *